miércoles, 21 de diciembre de 2011

ELS EVE/A A L'AULA


Els EVE/A son aplicacions o recursos electrònics o informàtics aplicats a l’educació. De EVE/A n’hi ha molts, jo personalment, no vaig tenir la oportunitat de fer-los servir en la meva infantesa. Dic oportunitat, perquè abans no li veia gaire utilitat, però m’he adonat de que aquestes eines ofereixen un munt de recursos que si son utilitzats adequadament, ajuden als infants a aprendre, ampliant també la qualitat i quantitat de material per facilitar l’aprenentatge.

 Els EVE/A ofereixen una infinitat de recursos a l’aula per ampliar el coneixement del nens i nenes, per exemple, no és el mateix explicar la rotació de la lluna i haver de esperar a que l’aula d’audiovisuals estigui lliure per a posar un documental, gràcies a la pissarra digital ho podem buscar al moment a Internet i projectar-ho a la pissarra digital. I no només la pissarra digital forma part d’aquests EVE/A, per exemple, poder tenir una càmera digital a l’aula a disposició dels alumnes per a fer, per exemple, un treball científic o de comparació seria molt útil, i amés a més als nens/es segur que els hi encantaria. 

Les eines digitals formen part de la vida i de l’entorn dels infants. La nostra tasca és adaptar als infants al medi i fer-los saber quin és aquest entorn en el que viuen. Actualment vivim a l’era digital i és la nostra tasca com a mestres transmetre bons coneixements i aprofitar totes les avantatges que ens ofereixen els EVE/A per l’aprenentatge dels infants i també per al nostre propi aprenentatge.





No hay comentarios:

Publicar un comentario